Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Łosoś w migdałach

dodany 19.09.2007 22:35 przez mr2-79

nazwa oryg.: ŁOSOŚ W MIGDAŁACH W SOSIE PORZECZKOWYM

rodzaj dania: dania z ryb

kuchnia: Kuchnia francuska

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
łosoś(filet bez skóry)
płatki migdałowe
porzeczki (dżem porzeczkowy nisko słodzony)
śmietana
jajko
sól, pieprz i cukier do smaku
mąka

Przygotowanie:
Zaczynamy od umycia filecika potem go osuszamy. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem ale tak do smaku wedle gustu. Jajeczko rozbijamy i maczamy w nim filecik następnie maczamy w płatkach migdałowych i mące i powtarzamy całą czynność odnowa, następnie smażymy rybę na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Sos:
Porzeczki prażymy w gorącej wodzie, ale tak aby się nie rozleciały. Następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i dodajemy śmietanę czekamy aż śmietana się zagotuje i gotowe.
Sos pod spód łososia dekorujemy gałązkami porzeczek i listkiem mięty.

ŻYCZĘ SMACZNEGO

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl