Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Kurczak z mozarellą i kopytkami

dodany 27.08.2013 10:16 przez mitchu

nazwa oryg.: Filet z kurczaka z mozarellą, warzywami i kopytkami

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia niemiecka

liczba osób: 5

trudność: łatwe

Składniki:
2 opakowania śmietany 36%
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
2 opakowania kopytek
oregano, majeranek, tymianek
i bazylia
500 g filetu z kurczaka
pół szklanki rosołu drobiowego
1 duża cebula
400 g mozarelli
pieprz i sól

Przygotowanie:
Mięso podsmażyć, zdjąć z patelni.
Kopytka podsmażyć i odłożyć osobno.
Podsmażyć osobno paprykę i cebulę. Połączyć razem z mięsem. Zalać całość bulionem i dusić przez około 5 minut.
Rozrobić śmietanę z ziołami dodać do całości. Doprawić wszystko solą i pieprzem.
Kopytka dodać do mięsa i warzyw z sosem. Pokroić mozarellę i dodać na koniec do całości. Podsmażyć, aż mozarella się rozpuści i zrobi pajęczynkę. Podawać gorące bezpośrednio z patelni.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl