Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Kurczak pod pierzynką z mozzarelliKurczak pod pierzynką z mozzarelli

dodany 10.05.2014 19:41 przez baddevil13

nazwa oryg.: Kurczak z mozzarellą

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia włoska

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
2 średniej wielkości filety z kurczaka
1op. mozzarelli bez zalewy
2 średnie pomidory
oregano
bazylia
sól
pieprz
pomidory pokroić, zblendować. doprawić oregano i bazylią, podsmażyć. Przełożyć do miseczki.

Przygotowanie:
-filety opłukać, osuszyć i okroić. Posypać oregano i bazylią oraz solą i pieprzem.
podsmażyć, dolać pomidory, na wierzchu fileta położyć po plasterku mozzarelli.
-Można ugotować makaron i dołożyć do sosu. Świetne rozwiązanie zamiast ziemniaków, czy ryżu.

SMACZNEGO!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl