Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

Golonka wieprzowa w warzywach

dodany 22.01.2013 13:15 przez hanys14

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia polska

liczba osób: 4

trudność: łatwe

Składniki:
-Golonaka Wieprzowa 2szt (przednia lub tylnia wedle upodoban)
-marchew 2/4
-seler 0,5/1
-por 0,5/1
-pirtruszka 0,25/0,5
-dwa zabki czosnku
-3-5 grzybków suszonych
-ziele angielskie
-lisc laurowy
-vegeta i sól
-dwie trzy łyżki leju

Przygotowanie:
Golonke nasolić. (nie peklowana)
-przygotowac warzywa:
wszystkie wzrzywa obrac pokroic w talarki ( itak sie rozpadna prawie podczas duszenia) dodac lisc laurowy ziele angielskie i grzyby doprawic pieprzem i vegeta...
Do warzyw dolozyc golonki i marynowac przez min 24h. poczym przelozyc czesc marynaty do naczynia zaroodpornego polozyc na nim golonki i zasypac reszta marynaty i polac olejem. Piec w piekarniku w temp 160 stopni przez okolo 2,5-3h.
SMACZNEGO!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl