Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy internautów >>

fasola z kukurydzą i wątróbką drobiową z Zanzibaru

dodany 12.02.2013 21:12 przez the magda

nazwa oryg.: Makande na maini

rodzaj dania: dania mięsne

kuchnia: Kuchnia afrykańska

trudność: łatwe

Składniki:
2 puszki kukurydzy w oryginale kukurydza pastewna
puszka czerwonej fasoli
cebula
czosnek
vegeta
mleczko kokosowe
curry
wątróbka drobiowa 3/4 kg

Przygotowanie:
Gotujemy kukurydzę z fasolką w mleczku kokosowym i solą do smaku aż prawie odparuje woda. Smażymy wątróbkę i cebulkę plus zmiażdżony czosnek, dodajemy vegetę i curry. Podajemy to razem.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl