Przekąska z łososia

Przekąska z łososia
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski

Przepis

Ilość: ok. 30 kawałków

Przygotowanie
Pokroić 240 gramów sprawionego łososia pokroić na kawałki o boku 2,5 cm. Doprawić ¾ łyżeczki soli, ½ łyżeczki cukru i ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przełożyć do miseczki, podrzucić kilkakrotnie tak, aby przyprawy pokryły kawałki ryby i odstawić na 10 minut. Posiekać świeże zioła (szczypiorek, estragon i natkę pietruszki). Posypać ziołami rybę i kilkakrotnie podrzucić. Ułożyć na półmisku. Wbić wykałaczki w kawałki ryby. Skropić najlepszą dostępną oliwą z pierwszego tłoczenia. Podawać.

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE