Przekąska krabowa

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 125g świeżego mięsa krabów
  • kilka dymek
  • pieprz kajeński
  • kilka łyżek gęstej
  • kwaśnej śmietany
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • świeża trybula lub natka pietruszki
  • słodki sos chili

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mięso krabów, porwane na kawałeczki, włożyć do miski. Dodać pokrojone dymki, pieprz kajeński i śmietanę. Wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać małe porcyjki nałożone na łyżki, udekorowane listkiem trybuli lub pietruszki, z kroplą słodkiego sosu chili na wierzchu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE