Przegrzebki z salsą z mango

Przegrzebki z salsą z mango
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Przepis



Składniki:
jedno pokrojone mango
łyżka soku z limetki
posiekany liść limetki
2 łyżki posiekanej natki kolendry
łyżeczka sosu rybnego
pokrojone chili
8 oczyszczonych przegrzebków (najlepiej z muszlami)
łyżeczka oliwy
8 liści betelu
pół łyżki oleju z makadamii

Przygotowania:
Wymieszać kawałki mango z sokiem i liściem limetki, natką kolendry i sosem rybnym. Schłodzić w lodówce. Przegrzebki skropić oliwą i piec na grillu przez minutę z każdej strony.
Liście betelu ułożyć na muszlach. Na każdym położyć przegrzebka. Udekorować salsą i skropić olejem z makadamii.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE