Przegrzebki z puree z kalafiora

Przegrzebki z puree z kalafiora
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pomidory przekroić na pół. Skropić oliwą. Posypać solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 75°C. Piec, aż będą podsuszone. Rozdrobniony kalafior umieścić w garnku o grubym dnie. Dodać masło i szczyptę soli. Podsmażyć przez 3 minuty. Wlać mleko. Gotować przez 10 minut. Kalafior odcedzić i zmiksować. Rozgrzać grill. Wymieszać skórkę i sok z cytryny z oliwą. Dodać sól i pieprz.
Przegrzebki ułożyć na blasze. Skropić winegretem. Grillować przez 3-4 minuty. Pomidory wymieszać z winegretem i orzeszkami piniowymi. Na każdego przegrzebka nałożyć łyżkę puree z kalafiora. Wierzch przybrać pomidorami. Posypać młodymi listkami bazylii.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE