Prowansalska skorupka

Prowansalska skorupka
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50

Przepis

Składniki:
½ bochenka lekko czerstwego białego chleba lub bułki
4 ząbki czosnku
2 garści natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanych listków świeżego rozmarynu
3 anchois
60 gramów miękkiego masła
skórka starta z 1 cytryny
½ szklanki grubo startego parmezanu

Przygotowanie:
Chleb porwać na kawałki usuwając skórkę, jeśli jest twarda. Wrzucić do robota kuchennego, zmiksować. Odmierzyć 2 szklanki. Resztę można przechowywać w zamrażalniku. Do robota wrzucić czosnek, natkę, rozmaryn, anchois, masło i skórkę z cytryny. Drobno zmiksować. Dodać okruszki, parmezan i ponownie zmiksować.
Mieszankę można przechowywać do tygodnia w lodówce lub zamrozić.


© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE