Prosciutto z melonem

Prosciutto z melonem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 1 średni dojrzały melon
  • obrany i pokrojony na 8 części
  • 8 fig lub 8 połówek brzoskwiń
  • 2 limonki lub cytryny jedna przekrojona na pół
  • druga na 8 cząstek (do dekoracji)
  • świeżo mielony pieprz (opcjonalnie)
  • 450 g prosciutto (lub innej dowolnej szynki
  • cieniutko pokrojonej)

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokroić owoce na odpowiedniej wielkości kawałki. Pokropić sokiem z połowy cytrusa. Ewentualnie oprószyć pieprzem. Cząstki owoców ułożyć na talerzu i przykryć kawałkami prosciutto. Podawać z cząstką cytrusa.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE