Prażone płatki chili

Prażone płatki chili
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

  • garść suszonych papryk chili

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać woka lub patelnię. Wsypać do niego całe suszone papryki i prażyć przez około 5 - 10 minut czyli do momentu, aż papryki będą ciemne i rumiane, ale nie czarne.
Uprażone papryczki rozkruszyć w moździerzu lub blenderze i przesypać do słoika. Przechowywać do roku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA