Potrawka z tuńczyka Emiliano

Potrawka z tuńczyka Emiliano
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
20 minut

Przepis

Składniki:
2 łyżki oleju rzepakowego
2 ząbki czosnku, zmiażdżone
700 g świeżego tuńczyka w kawałkach
1 cebula, pokrojona w cienkie talarki
1 chili poblano, drobno posiekana
2 pomidory, bez pestek, pokrojone
kilka pędów świeżego oregano, posiekanych
sól i pieprz
ciepłe tortille
cząstki limonek

Przygotowanie:
Rozgrzewamy wok albo patelnię nieprzywierającą. Dodajemy czosnek, a następnie tuńczyka. Smażymy 3-4 minuty. Dodajemy cebulę i chili poblano i smażymy kolejne 2 minuty. Dodajemy pomidory i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z tortillą i sokiem z limonki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE