Pory pod sosem z niebieskiego sera

Pory pod sosem z niebieskiego sera
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 18-20 młodych porów
  • nieco roztopionego masła
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Weź młode pory w całości. Duże przetnij wzdłuż na pół. Blanszuj je przez dwie do trzech minut w osolonym wrzątku. Gdy zmiękną, odcedź. Ułóż na blasze i posmaruj roztopionym masłem. Posyp solą i pieprzem, wstaw pod grill.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE