Popovery

Popovery
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Martha piecze (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • ciepłe masło do posmarowania formy
  • 1 ½ miarki mąki
  • 1 ½ miarki mleka
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 3 duże jajka

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Obficie wysmarować masłem formę na 6 popoverów. Odstawić. W średniej misce wymieszać mąkę, mleko i sól. Dodać pojedynczo jajka. Wymieszać. Mogą pozostać grudki. Nie mieszać zbyt długo. Nalać ciasto do przygotowanych foremek. Wstawić formę do piekarnika i piec przez 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec aż popovery wyrosną i zyskają złocisty kolor, przez 20 minut. Wyjąć popovery z form i natychmiast podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE