Popcorn z gorzką czekoladą

Popcorn z gorzką czekoladą
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis

Roztop czekoladę w misce ustawionej na garnku z wrzątkiem, co chroni ją przed bezpośrednim ogniem. Mieszaj, aż powstanie gładka masa. Przygotuj popcorn. Wrzuć do dużej miski lub pojemnika. Wlej czekoladę. Mieszaj gumową łopatką, żeby czekolada równo pokryła ziarna. Wylej na natłuszczoną blachę. Podziel duże grudy. Schładzaj, aż stwardnieje.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE