Pomidory nadziewane kuskusem

Pomidory nadziewane kuskusem
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 ½ szklanki wrzątku
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
  • garść liści mięty
  • posiekanych
  • 4 dojrzałe pomidory
  • z odciętą górą i wybranym i odstawionym na bok miąższem
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsyp kuskus do średniej miski i zalej wrzątkiem. Przykryj szczelnie folią spożywcą i odstaw na 10 minut, aż zmięknie. Rozdrobnij widelcem. Dodaj sok i skórkę z cytryny, miętę, miąższ z pomidorów i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nałóż kuskus z dodatkami do pustych pomidorów i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA