Pomidory konserwowe

Pomidory konserwowe
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przepis



Włożyć całe pomidory do słoika z kilkoma gałązkami tymianku, dwoma listkami laurowymi i plasterkiem czosnku. Zakręcić słoik. Ustawić go na podkładce w głębokim naczyniu i zalać wodą. Obciążyć, żeby nie pływał. Gotować na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż pomidory stracą kształt. Pozostawić słoik do wystygnięcia w wodzie, żeby się szczelnie domknął.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE