Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z boczkiem i twarogiem

Pomidory faszerowane kaszą gryczaną zobacz Pomidory faszerowane kaszą gryczaną 2018-06-19 13:01:02
Pomidory faszerowane kaszą gryczaną
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zapiekanki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Pomidory wydrążamy, pozostawiając kapelusik. Kaszę gotujemy przyjmując proporcję 2 do 1 (2 miarki wody, 1 miarki kasza) w osolonym wrzątku. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na suchej patelni, aż będzie chrupiący i wytopi tłuszcz. Przekładamy boczek do kaszy. Cebulkę kroimy drobno i dusimy na tłuszczu spod boczku. Przekładamy do kaszy, do której dodajemy pokruszony twaróg, drobno poszatkowane zioła i wyciśnięty czosnek. Doprawiamy całość solą i pieprzem, łączymy z jajem i napełniamy wydrążone pomidory. Zapiekamy podlane wodą lub skropione oliwką ok. 20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE