Pomidorowy sos z oliwkami

Pomidorowy sos z oliwkami
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.122)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piekarnik rozgrzać do 160°C. Pomidory ułożyć w naczyniu do zapiekania o wymiarach 22cm x 32cm. Dorzucić cebule, czosnek, oliwki, tymianek, sól z pieprzem i polać wszystko oliwą. Dobrze wymieszać i włożyć do piekarnika, żeby się powoli piekło przez około 1 godzinę. Sos będzie gotowy, kiedy się przypiecze, pomidory się skurczą, a całość będzie niesamowicie pachnieć. Gotowy sos podawać wymieszany z ulubionym makaronem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE