Pomidorowy kuskus z czarnymi oliwkami i bazylią

Pomidorowy kuskus z czarnymi oliwkami i bazylią
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.76)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
1 szklanka kuskusu
półtorej szklanki soku pomidorowego
1 puszka ciecierzycy (500g), odcedzonej
½ szklanki oliwek Kalamata, drylowanych i posiekanych
1 pęczek bazylii, cienko pokrojonej
sól i pieprz

Przygotowanie
Wsypać kuskus do średniej wielkości miski. Podgrzać sok pomidorowy, kiedy zacznie wrzeć zalać nim kuskus. Szczelnie przykryć folią, odstawić na 10 minut, aż kuskus będzie miękki. Zdjąć folię, wymieszać widelcem. Dodać ciecierzycę, oliwki, bazylię. Doprawić solą i pieprzem.

© Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE