Pomarańcze w miodzie

Pomarańcze w miodzie
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis

Składniki:
6 pomarańczy
2 łyżki płynnego miodu
2 łyżki cukru
2 łyżki drobnych rodzynek
2 łyżki sherry lub rumu

Przygotowanie:
Pomarańcze obrać usuwając albedo. Miąższ wyciąć małym, ostrym nożem spomiędzy skórek, cząstki przełożyć do miski. Dodać miód, cukier, rodzynki i alkohol. Wymieszać. Chłodzić przynajmniej przez godzinę przed podaniem.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE