Polędwiczki wieprzowe z porami w piwie

Polędwiczki wieprzowe z porami w piwie
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 2.20
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 2)
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pory przekroić wzdłuż na pół. Opalić z obu stron na suchej, rozgrzanej patelni. Posolić. Zdjąć z patelni, odłożyć.

Polędwiczki pokroić na cztery części, usmażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, często obracając. Zdjąć mięso z patelni, wlać resztę oleju. Figi przekroić na pół, usmażyć z jednej strony. Włożyć mięso, dodać tymianek, wlać piwo, zagotować, podgrzewać przez kolejne 2 minuty, podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE