Polędwiczki wieprzowe z porami w piwie

Polędwiczki wieprzowe z porami w piwie
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 2.90
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię (odc. 2)
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pory przekroić wzdłuż na pół. Opalić z obu stron na suchej, rozgrzanej patelni. Posolić. Zdjąć z patelni, odłożyć.

Polędwiczki pokroić na cztery części, usmażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, często obracając. Zdjąć mięso z patelni, wlać resztę oleju. Figi przekroić na pół, usmażyć z jednej strony. Włożyć mięso, dodać tymianek, wlać piwo, zagotować, podgrzewać przez kolejne 2 minuty, podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA