Polędwiczki wieprzowe z grzybami

Polędwiczki wieprzowe z grzybami
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 6)
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 800 g polędwiczek wieprzowych
  • 1 łyżka masła
  • 200 ml naturalnego soku jabłkowego (bez dodatku cukru)
  • 400 g świeżych grzybów
  • 2 jabłka
  • 150 g szpiczastej kapusty
  • 4 dymki
  • 3 łyżki kaparów
  • 3 łyżki masła
  • do przybrania: kwiaty rukwieli morskiej lub listki rukoli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso pokroić na równej wielkości duże kawałki i usmażyć na średnim ogniu na łyżce masła. Posolić do smaku. Zdjąć polędwiczki z patelni, wlać sok jabłkowy, zredukować do połowy objętości.

Oczyścić grzyby, usmażyć na 1-2 łyżkach masła wraz z dwiema pokrojonymi dymkami. Posolić do smaku.

Pokroić jabłka i kapustę na spore kawałki, Podsmażyć na łyżce masła, dodając dwie dymki pokrojone na kawałki oraz kapary. Posolić do smaku. Podawać wraz z mięsem i grzybami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA