Polędwiczki na zimno

Polędwiczki na zimno
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Polędwiczkę czyścimy, wycinamy błonę, kroimy na pół, suszymy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą, drobno poszatkowanym rozmarynem i obtaczamy w pieprzu. Układamy na foli aluminiowej, ściskamy i rolujemy. Zawijamy folię na końcach. Wkładamy do pieca nagrzanego do 100 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Przed wyciągnięciem z pieca można sprawdzić temperaturę wewnątrz polędwiczki - powinna wahać się między 68 a 72 st. Studzimy i zimną kroimy. Podajemy na zimno.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE