Polędwica wołowa w sosie piwnym z szalotkami

Polędwica wołowa w sosie piwnym z szalotkami
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 625 g polędwicy wołowej
  • 12 obranych szalotek
  • 2 posiekane czerwone cebule
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 obrane ząbki czosnku
  • 600 ml ciemnego lekko chmielonego piwa
  • 3 gałązki tymianku
  • 25 g masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka mąki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmaż polędwicę z obu stron na oliwie z oliwek i maśle aż zrobi się brązowa. Na tej samej patelni usmaż s

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA