Płonące owoce z szampanem

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Przepis

Odłożyć kilka świeżych truskawek. Na grillu ułożyć pozostałe owoce, posypać cukrem pudrem i opiec 1-2 minuty z każdej strony. Na koniec polać likierem (uwaga: kiedy spadnie na gorące węgle, buchnie wielkim płomieniem!). Przełożyć owoce na talerz, udekorować bitą śmietaną i skropić syropem klonowym, posypać odrobiną cukru pudru.
Do wysokiego kieliszka wlać na dno trochę likieru, włożyć parę truskawek i dopełnić szampanem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE