Płonące czereśnie

Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
- Czas przygotowania:
- 10 minut
Składniki:
- 1 łyżka stołowa masła
- 398 g czereśni (najlepiej Bing) w kompocie
- odsączonych
- 1 łyżka stołowa cukru
- 2 łyżki stołowe ciemnego rumu
- lody waniliowe
Przygotowanie:
Na patelni roztop masło. Dodaj czereśnie i cukier. Smaż na silnym ogniu przez 2 minuty. Dolej rum i podpal. Odparowuj przez minutę. Podawaj gorące z lodami.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze