Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym

Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 4 filety z płastugi po 450 g
  • masło do posmarowania blachy
  • sól i pieprz
  • 2 łyżeczki musztardy angielskiej
  • 2 łyżki stołowe majonezu
  • nieco soku z cytryny

Kalkulator wag i miar

Przepis

Posmarowaną masłem blachę posyp solą i pieprzem. Ułóż na niej filety. Dopraw odrobiną soli. Do miseczki wrzuć majonez, dodaj musztardę angielską. Wyciśnij nieco soku z cytryny. Wymieszaj. Sosem posmaruj najpierw cienko wszystkie porcje, żeby powstała baza. Teraz na każde dzwonko nałóż grubą warstwę sosu. Wstaw rybę pod rozgrzany grill. Będzie gotowa po paru minutach.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE