Placuszki z cukinii z miętą i fetą

Placuszki z cukinii z miętą i fetą
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • pół małej cebuli
  • posiekana biała część pora
  • rozdrobniony ząbek czosnku
  • 4 starte cukinie (odsączyć nadmiar wody)
  • pół filiżanki fety
  • łyżka suszonej mięty
  • 2 jajka
  • ćwierć filiżanki ricotty
  • jogurt naturalny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połączyć wszystkie składniki poza jogurtem. Nabierać ciasto łyżką i formować placuszki. Smażyć na oliwie, aż będą złociste. Podawać z jogurtem naturalnym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA