Placuszki rybne

Placuszki rybne
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ziemniaki ugotować, następnie wodę z ziemniaków przelać na patelnię. Dodać ziarenka czarnego pieprzu, liście laurowe, łodygi natki pietruszki, białe wino i ocet. Rybę pokroić na średniej wielkości kawałki, które następnie należy włożyć do wywaru i gotować przez parę minut. Do ugotowanych ziemniaków dodać masło i następnie wszystko rozgnieść. Dorzucić natkę pietruszki i posiekane kapary. Następnie dodać kawałki ryby i wszystko delikatnie wymieszać. Z tak powstałej masy uformować placuszki, które należy obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Placuszki smażyć na patelni z dodatkiem rozgrzanej oliwy z oliwek. Podawać z dressingiem z oliwy i chilli oraz ćwiartką cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE