Placki z jabłkami i rodzynkami

Placki z jabłkami zobacz Placki z jabłkami 2018-06-19 13:01:01
Placki z jabłkami
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, dodajemy jogurt lub śmietanę, całe jaja i mieszamy rózgą dokładnie łącząc składniki. Obrane jabłka ścieramy na tarce lub wrzucamy do malaksera wraz z rodzynkami (oczywiście jeśli używacie tarki rodzynek nie ścieracie). Do mleka z jajami dodajemy mąkę, proszek, sodę i sól. Mieszamy rózgą do uzyskania dość gęstego ciasta, bardziej gęstego niż na naleśniki. Dodajemy starte jabłka i mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania ładnego, złotego koloru. Serwujemy ciepłe, posypane cukrem lub jak kto woli np. z Nutellą, syropem klonowym, miodem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE