Placki puri

Placki puri
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsypać mąkę do miski, zrobić dołek pośrodku. Stopniowo dolewać wodę i zagniatać, tak, by powstało zwarte ciasto. Wyrabiać pięściami, aż będzie gładkie i jedwabiste. Odstawić na 20 minut. Uformować kulki wielkości śliwki i wałkować na krążki. Rozgrzać olej w garnku z grubym dnem. Smażyć po kilka placków naraz na złoty kolor, delikatnie je obracając. Osączyć z tłuszczu na kuchennym ręczniku i podawać ciepłe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA