Placek z niespodzianką

Placek z niespodzianką
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przygotowanie:



Ciasto
12 g świeżych drożdży
szczypta soli
1 i 1/3 filizanki ciepłej wody
pół filiżanki oliwy z oliwek
500 g mąki
półtorej łyżeczki soli

Dodatki
100 g salami
150 g mozzarelli
4 grillowane szparagi
dojrzały pomidor
2 filiżanki dzikiej rukoli
100 g pasty z czarnych oliwek

Przygotowanie
Drożdże z cukrem rozprowadzamy w wodzie i posypujemy odrobiną mąki. Odstawiamy na 5 minut. Mieszamy mąkę, sól, dodajemy drożdże i zagniatamy gładkie, miękkie ciasto. Wałkujemy je na placek o średnicy 25 cm. Smażymy go z obu stron na patelni, aż będzie miękki i rumiany. Usmażony placek smarujemy pastą oliwkową. Układamy pozostałe składniki. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, ciasno zwijamy i przecinamy na pół.


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA