Placek z kwiatami cukinii i ricottą

Placek z kwiatami cukinii i ricottą
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę połączyć z jajkami, mieszając powoli wlewać mleko. Dodać szczypiorek, koperek i sól. Odstawić ciasto na 30 minut.
Masło stopić na patelni z powłoką nieprzywierającą. Ułożyć przekrojone na pół kwiaty cukinii i zalać ciastem. Na wierzchu położyć porcje ricotty. Smażyć powoli na niewielkim ogniu. Odwrócić i zrumienić placek z drugiej strony.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA