Placek z kwiatami cukinii i ricottą

Placek z kwiatami cukinii i ricottą
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Mąkę połączyć z jajkami, mieszając powoli wlewać mleko. Dodać szczypiorek, koperek i sól. Odstawić ciasto na 30 minut.
Masło stopić na patelni z powłoką nieprzywierającą. Ułożyć przekrojone na pół kwiaty cukinii i zalać ciastem. Na wierzchu położyć porcje ricotty. Smażyć powoli na niewielkim ogniu. Odwrócić i zrumienić placek z drugiej strony.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE