Pizza z chorizo, pieczarkami i serem

Pizza z chorizo, pieczarkami i serem
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pizza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 gotowy spód do pizzy o średnicy 30 cm
  • 2 łyżki oliwy wysokiej jakości
  • 2/3 szklanki cebuli pokrojonej w plasterki
  • 1 szklanka grubo pokrojonej kiełbasy chorizo
  • grubo pokrojonych pieczarek (4-5 sztuk)
  • 1 szklanka zielonej słodkiej papryki pokrojonej na cienkie paski
  • 2 łyżki czosnku pokrojonego na cienkie plasterki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • około 1 ½ szklanki pokrojonego na plasterki sera typu fontina
  • camembert
  • Beaufort

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Niewielką ilością oliwy posmarować spód po jednej stronie. Ułożyć na blasze do pieczenia. Posypać plasterkami cebuli. Równomiernie rozłożyć kiełbasę, pieczarki, paprykę i plasterki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Posypać serem. Skropić pozostałą oliwą.
Zapiekać przez 20 minut, aż ciasto się zrumieni. Pokroić w trójkąty i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE