Pilaw z ryżu i makaronu

Pilaw z ryżu i makaronu
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać na średnim ogniu dużą patelnię. Wrzucić 2 łyżki masła. Gdy się roztopi, dodać cebulę. Smażyć 1-2 minuty, bez przerwy mieszając, aż cebula się zeszkli. Wrzucić makaron, zmniejszyć ogień i smażyć 5-8, bez przerwy mieszając, aż makaron nabierze złocistej barwy, a mieszanina będzie rozsiewać aromat orzechów. Wsypać ryż i wrzucić pozostałą łyżkę masła. Wlać bulion z kury i posolić. Zwiększyć płomień i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 20 minut, aż ryż i makaron wchłoną cały płyn. Wzruszyć widelcem i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE