Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Pilaw z kurczakiem

Pilaw z kurczakiem zobacz Pilaw z kurczakiem 2018-06-19 13:01:00
Pilaw z kurczakiem
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Po-smak Turcji (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia turecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na patelni podsmażyć papryki pokrojone w sporą kostkę, dodać cebulę posiekaną i kurczaka. Smażyć przez chwilę, dodać ryż i łyżkę bulionu. Stopniowo dolewać bulion jak ryż będzie go wchłaniać. Dodać posiekane pomidory. Gotować wszystko na maleńkim ogniu przez ok. 15 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE