Pikle z ogórka

Pikle z ogórka
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Łyżeczką usuń nasiona z połówek ogórka. Pokrój w zapałki, posyp solą i zostaw na godzinę. Opłucz i odciśnij nadmiar płynu. Rozgrzej olej w woku, smaż, cały czas mieszając suszone papryczki chilli, aż ściemnieją. Wyjmuj z tłuszczu, dorzuć imbir, świeżą papryczkę chilli i grzyby. Wlej ocet. Dosyp cukier i pieprz syczuański. Wymieszaj. Dorzuć ogórki. Wymieszaj. Przełóż do wysterylizowanych słoików. Pozostaw w marynacie na 2 dni. Podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE