Pikantne szparagi z tamari i pieczonym czosnkiem

Pikantne szparagi z tamari i pieczonym czosnkiem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 20 łodyg szparagów z przyciętymi zdrewniałymi końcami
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • ostra chili w płatkach do smaku
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżka sosu tamari
  • szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę na patelni, na średnim ogniu. Dodaj chili oraz czosnek i smaż 2 min, aż czosnek się zrumieni. Rozłóż na patelni szparagi, wlej tamari, dopraw pieprzem i smaż przez 10 min obracając szparagi od czasu do czasu, aż zmiękną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA