Pikantne cynaderki

Pikantne cynaderki
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 6 cynaderek baranich
  • oczyszczonych
  • 1-2 łyżek mąki
  • 50 g masła
  • 50 ml sherry
  • 100 ml tłustej śmietany
  • łyżka musztardy
  • łyżka przecieru pomidorowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Opłucz cynaderki w zimnej wodzie i wysusz je. Obtocz w odrobinie mąki. Rozpuść masło na patelni i usmaż cynaderki (po 2 minuty z każdej strony). Dodaj sherry i zagotuj. Poczekaj aż alkohol odparuje i dodaj musztardę, śmietanę i przecier pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z grzanką i natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA