Pikantne ciasto

Pikantne ciasto
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 250 g masła w kawałkach
  • 80 ml lodowatej wody

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do miski wsyp mąkę i sól. Dodaj kawałki masła. Utrzyj palcami tak, żeby uzyskać okruchy. W mieszance zrób wgłębienie i nalej wody. Za pomocą widelca szybko wyrabiaj ciasto. Podziel na dwie części, każdą zawiń w plastikową folię i wstaw do lodówki na 15 min przed rozwałkowaniem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE