Pikantne buraczki

Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 obrany
- ugotowany burak
- 60 ml oliwy
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 1 łyżeczka ziaren kminu
- 1/2 łyżeczki mielonego kminu
- 1/2 łyżeczki Ras el Hanout (niekonieczne)
- 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- pieprz czarny
- garść świeżej
- posiekanej kolendry
Przygotowanie:
Pokrój buraka w kostkę i wrzuć do miski. Polej oliwą. Delikatnie wsyp nasiona kolendry i kminu na suchą patelnię. Potrzymaj 30 – 60 sekund, aż uwolnią aromat. Przesyp je do moździerza i rozgnieć, ale nie na proszek. Dodaj pozostałe przyprawy i posyp nimi buraki. Przykryj i odstaw na kilka godzin. Przed podaniem udekoruj świeżą kolendrą.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze