Pikantna czekolada na gorąco

Pikantna czekolada na gorąco
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Sophie Dahl

Seria kulinarna:
Apetyczna panna Dahl (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 0,5 litra mleka sojowego (lub innego)
  • 1 kawałek kory cynamonowej
  • 1 suszona chili
  • 1 tabliczka (100 g) ciemnej czekolady z chili

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagrzej mleko z cynamonem i chili. Gdy będzie gorące, dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż się zupełnie rozpuści. Rozlej czekoladę do filiżanek i podawaj na gorąco.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA