Piersi kurczaka z porami i musztardą pieczone w folii

Piersi kurczaka z porami i musztardą pieczone w folii
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka ze skó
  • 4 łyżki musztardy dijon lub pełnoziarnistej
  • sól i pieprz
  • 2 pokrojone pory
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 50 g masła
  • 12 listków szałwii
  • folia aluminiowa

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przypraw mięso solą i pieprzem. Połóż każdą z piersi kurczaka na plastrze szynki parmeńskiej, posmaruj musztardą, dodaj czosnek i zawiń w szynkę. Na wierzchu dekoruj listkiem szałwii.
Tak przygotowane piersi połóż na poszatkowanych porach, na kawałkach folii aluminiowej. Dodaj po łyżeczce masła. Zawiń i piecz przez co najmniej 20 minut na grillu lub w piekarniku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE