Pierś z kaczki w sosie śliwkowym

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia węgierska

Przepis

Pierś kaczki smażymy bez dodatku tłuszczu na grillowej patelni. Śliwki pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. W rondelku rozpuszczamy cukier i karmelizujemy śliwki. Następnie dolewamy czerwonego wina i wywar z kaczki. Całość redukujemy a piersi kaczki w tym czasie trafiają jeszcze na chwilę do piekarnika. Plastry kaczki podajemy w towarzystwie cienkich plasterków cukinii zawijanych z kozim, ziołowym twarożkiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE