Pierś kurczaka nadziewana kiełbaską Cumberland

Pierś kurczaka nadziewana kiełbaską Cumberland
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach w rodzinnych stronach
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ostrym nożem zrobić kieszonki w piersiach kurczaka. Do każdej kieszonki włożyć po pół kiełbaski (wycisnąć mięso z osłonki) oraz po listku bazylii i po pół suszonego pomidora. Piersi kurczaka skropić oliwą, sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem i ciasno owinąć plastrem szynki, a następnie zapakować w folię aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut. Po tym czasie rozchylić delikatnie folię i nakłuć mięso patyczkiem. Jeśli płyn, który wypłynie, będzie przezroczysty, mięso jest upieczone. Odstawić upieczone piersi na co najmniej pięć minut, a następnie pokroić w skośne plastry i podawać na listkach sałaty, polane sosem, który zebrał się w folii almuminiowej podczas pieczenia.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE