Pierogi z niecierpka

Pierogi z niecierpka zobacz Pierogi z niecierpka 2018-06-19 13:01:00
Pierogi z niecierpka
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do rondla nalać ok. 100 ml wody, podgrzewać, wrzucić kwiaty. Pod wpływem temperatury kwiaty będą się kurczyć. Dodajmey cukru (np. 2 łyżki) i octu (2 łyżki), soku (4 łyżki) do smaku, oraz 1/4 łyżeczki soli. Gotujemy na małym ogniu 5 min. Odstawiamy do ostygnięcia, odsączamy, farsz gotowy. Nadziewamy nim ciasto pierogowe własnego przepisu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE