Pierogi z niecierpka

Pierogi z niecierpka
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do rondla nalać ok. 100 ml wody, podgrzewać, wrzucić kwiaty. Pod wpływem temperatury kwiaty będą się kurczyć. Dodajmey cukru (np. 2 łyżki) i octu (2 łyżki), soku (4 łyżki) do smaku, oraz 1/4 łyżeczki soli. Gotujemy na małym ogniu 5 min. Odstawiamy do ostygnięcia, odsączamy, farsz gotowy. Nadziewamy nim ciasto pierogowe własnego przepisu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA