Pierogi z bananami

Pierogi z bananami
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.20
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki

Przepis


Przygotowanie:
Ciasto zagniatamy zalewając zmieszaną z kakao i odrobiną soli mąkę gorącą wodą. Ja pierogi robię zwykle w dużych ilościach i te z bananami \"przy okazji \" innych. Wody wlewamy tyle, by powstało elastyczne ciasto. Później tylko wałkujemy, wycinamy szklanką kółka, na których układamy
pocięte w plasterki banany i zaklejamy pierogi. Ugotowane podajemy z jogurtem naturalnym, odrobiną cukru. Można też dodać sezonowe owoce np. truskawki.

Katarzyna Kaim

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE