Pieczony zając z cukinią

Pieczony zając z cukinią
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 250 g cukinii pokrojonej w wąskie paseczki
  • oliwa z oliwek
  • gałązka rozmarynu
  • gałązka tymianku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Natrzyj zająca solą i pieprzem i wstaw do piekarnika na 40 minut.
Do brytfanny włóż cukinie, polane oliwą, posypane rozmarynem i tymiankiem i piecz przez kolejnych 25 minut. Na talerzu połóż kawałki zająca i udekoruj je cukinią.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE