Pieczony zając z cukinią

Pieczony zając z cukinią
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 250 g cukinii pokrojonej w wąskie paseczki
  • oliwa z oliwek
  • gałązka rozmarynu
  • gałązka tymianku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Natrzyj zająca solą i pieprzem i wstaw do piekarnika na 40 minut.
Do brytfanny włóż cukinie, polane oliwą, posypane rozmarynem i tymiankiem i piecz przez kolejnych 25 minut. Na talerzu połóż kawałki zająca i udekoruj je cukinią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA